2019-2020 Bahar Vize Sınavları Programı
2019-2020 Bahar Yarıyılı Vize Sınavları Programına Ulaşmak İçin Tıklayın.
Son Güncelleme : 15.04.2020 - 17:30

Listede tarih ve saat bilgisi verilmiş olan sınavlar, internet tabanlı ve gözetimsiz olarak uygulanacaktır. İlgili ders sınavı belirtilen tarihte, belirtilen saat geldiğinde sınav sistem üzerinden aktif olacak ve sınav süresi bittiğinde otomatik olarak kapanacaktır. Sınav notları sınav sonunda sistem tarafından hesaplanarak OBS otomasyon sistemine yine sistem tarafından işlenecektir.

İnternet tabanlı uyguluanacak test sınavları (sinav.karabuk.edu.tr) için kullanıcı adınızöğrenci numaranız; ŞifrenizT.C. Kimlik numaranızdır. Sınava en fazla 15 dakika geç girebilirsiniz. Sistem 15 dakikadan sonra girmeye çalışanı sınava almamaktadır. Kendinizi ve sınav envanterlerinizi buna göre ayarlayınız.

Tarih ve saat bilgisi verilmemiş olan sınavlar ise ilgili öğretim elemanlarının tercihlerine göre ÖDEV/PROJE/KLASİK tarzda uygulanacaktır. Bu sebeple öğretim elemanları ile sağlıklı iletişim sağlanabilmesi için, OBS sistemi mesaj kutunuzu ve OBS de kayıtlı e-posta hesabınızı aktif olarak takip etmeniz önem arz etmektedir.

Sisteme sadece sınavınızın olduğu gün erişim sağlayabilirsiniz. Online sınav sisteminde sınavınızın olduğu gün cep telefonunuza gelen mesajdan sonra deneme amaçlı Corona sınavını çözmeniz istenmektedir. Corona sınavını çözdükten sonra gerçek sınavınızın sisteminize tanımlanmasını bekleyiniz. Bu işlem yoğunluktan dolayı biraz zaman almaktadır. Tanımlama yapıldıktan sonra sınav saati geldiğinde sınavınıza başlayabilirsiniz. Online Sınav sistemi ilk 15 dk. sınava erişmenize izin vermektedir. 15 dk’nın sonunda sınava erişmenize müsaade etmemektedir.

İnernet Tabanlı Uygulanacak sınavlarda, sistemi erişimi ve bağlantı problemi gibi nedenlerle sınava katılamayan veya sınava bağlandıktan sonra sistemden düşen öğrenciler, yukarıdaki ama menüde bulunan "Merkezi Sınav Sorun Bildirim Formu" nu doldurmaları gerekmektedir.

NOT: Vize sınav programlarında (muhtemel sınav çakışmalarından dolayı) değişiklik olabileceğinden sınav tarihlerinin güncel haline sınavlar başlamadan bir gün önce mutlaka tekrar bakınız.

#evdekal