Elektromekanik Taşıyıcılar Programı
NOT: 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İTİBARİ İLE ELEKTROMEKANİK TAŞIYICILAR PROGRAMINA ÖĞRENCİ ALIMI DURDURULMUŞTUR.
 
 
Program Profili:
Elektromekanik Taşıyıcılar Programı'nda; asansör, yürüyen merdiven, yürüyen yol, taşıyıcı bant sistemleriyle ilgili nitelikli teknikerler yetiştirilmektedir.Elektromekanik Taşıyıcılar Programı ülkemizde sadece iki üniversitede eğitim-öğretim faaliyetinde bulunmaktadır. Elektromekanik taşıyıcılar sektöründe yetişmiş teknik eleman ihtiyacının da çok fazla olduğu düşünüldüğünde, mezunlarının istihdam olanaklarının oldukça fazla olduğu söylenebilir.
 
Bu program çerçevesinde öğrencilerin elektromekanik taşıyıcılar alanında çeşitli hizmetleri yönetebilmeleri, teknikleri ve modern yaklaşımları kullanarak sorunlara çözümler üretebilmeleri, elektromekanik taşıyıcılar ile ilgili alanlarda bilgi sahibi olabilmeleri amaçlanmaktadır. Programda uygulamalı öğretime ağırlık verilmektedir. Özellikle mesleki dersler laboratuvar ortamında ve uygulamalı olarak yapılmaktadır. Belli dönemlerde sektörle ilgili fuarlara gidilmekte, sektördeki büyük firmalara teknik geziler düzenlenmektedir.
 
Elektromekanik Taşıyıcılar Programı'nda eğitim akıllı tahta ve projeksiyon cihazı olan sınıflarda yapılmaktadır. Programın mesleki derslerinin uygulamalı olarak yapıldığı Elektrik-Elektronik Laboratuarı, PLC Laboratuarı ve Bilgisayar Laboratuarı bulunmaktadır. Öğrencinin programdan mezun olabilmesi için yaz döneminde yapması gereken staj çalışması ile uygulama ve sektörü tanıma adına çok büyük kazanımlar elde etmesi sağlanmaktadır.
 
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Elektromekanik Taşıyıcılar Teknikeri adı verilir. Programdan başarıyla mezun olan öğrenciler ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı ile Türk üniversitelerinde lisans programları veya ilgili alanlara geçiş yapabilirler.
 
Fiziksel Olanaklar:

Elektromekanik Taşıyıcılar Programı'nda eğitim akıllı tahta ve projeksiyon cihazı olan sınıflarda yapılmaktadır. Programın mesleki derslerinin uygulamalı olarak yapıldığı Elektrik-Elektronik Laboratuarı, PLC Laboratuarı ve Bilgisayar Laboratuarı bulunmaktadır.
 
Mezuniyet Koşulları:
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencinin en az C harf notu ile tüm derslerini tamamlaması; en az 4.00 üzerinden 2.50 (100 üzerinden 60) genel not ortalamasına (GNO) sahip olması; toplamda 120 ECTS kredisi ders alması, toplam 30 iş günü olan stajını yapması gerekmektedir.