Özel Güvenlik ve Koruma Programı (II. Öğretim)
Misyon: Geniş çalışma alanlarıyla disiplinler arası sinerjiyi yaratabilen, ileri düzeyde eğitim ve araştırma imkanları ile öğretim üyeleri ve öğrenciler için çekim merkezi olarak, topluma liderlik yapabilen bilim adamı ve uzmanlar yetiştiren, ulusal ve uluslararası düzeyde onur duyulan ve tercih edilen lider bir Bölüm olmak.

Vizyon: Disiplinler arası bir yaklaşımla yenilikçi düşünceyi her zaman ön planda tutarak, yaratıcı, estetik, çözüm üretebilen ve evrensel bilme katkı yapan bir bilim yuvası olmak
 
Akademik Kadro:
  • Öğr. Gör. İbrahim GÜNEŞ (Program Sorumlusu)
  • Öğr. Gör. Tekin ARABACI
  • Öğr. Gör. Harun ÖZDEMİR
  • Öğr. Gör. Nursel AYDOĞMUŞ
  • Öğr. Gör. Melike Nur AKGÜL

Program Profili:

Öğrencilere özel güvenlik ve koruma ile ilgili alanlarda bilgi kazandırma öğrencilerin çeşitli teknikler ve modern yaklaşımları kullanarak ilgili alandaki sorunlara çözüm üretebilme yeneklerinin geliştirilebilmesi ve etkili iletişim yeteneklerinin kazandırılabilmesidir.


Genel Yapı:

Ülkemizdeki özel güvenlik sektörünü uluslar arası bir standarda kavuşturmak, güvenlik hizmetlerini profesyonel bir yapı içerisinde yerine getirmek için güvenlik personeli olacak kişilerdeki kriterler, uygulanacak eğitim programları sertifikalandırılmaları ve kimlik kartları, yetkileri, çalışılacak yerlerin komisyonca belirlenmesi, denetimleri gibi birçok konuyu içeren 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair kanun çıkarılmıştır. 5188 Sayılı Kanunun Amacı; kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyetteki özel güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin esas ve usulleri belirlemektir. Biz de Eskipazar MYO olarak kanunda belirtilen niteliklere haiz güvenlik görevlileri yetiştirmek için eğitim öğretim yapmaktayız.

Öğretim planına ulaşmak için lütfen tıklayınız.
 
Programın Süresi:

Programın süresi 2 yıldır.


Amaç ve Hedefler:
Özel güvenlik görevlisi olmak isteyenlerin alacakları akademik eğitimle, uygulamak zorunda kalacağı bazı kanunlar hakim olan, yetkilerini bilen ve aşmayan, hak ve özgürlüklere saygılı, mesleğini icra ederken kimseyi incitmeyen, olaylar karşısında hızlı düşünebilen güvenlikçiler olması hedeflenmektedir.


Kabul ve Kayıt Koşulları:

Lise ve dengi okul mezunu olup, tam teşkküllü sağlık raporu getirebilecek durumda olan herkes bu programa başvurabilecektir.

 
Mezuniyet Koşulları:

Bu programdan mezun olabilmek için zorunlu ve seçmeli derslerden toplam 120 akts yi başarıyla tamamlamak gerekmektedir.


Alınacak Derece:

Bu programdan mezun olacaklar "Güvenlik Elemanı" ünvanını alacaklardır.

 
Mezunların İstihdam Olanakları:

Mezun olacak kişiler, kamu kurum ve kuruluşlarının bünyesinde kurulan özel güvenlik birimlerinde, özel güvenlik şirketleri bünyesinde, kişilerin can ve mal güvenliğini korunması için yanlarında ya da meskenlerinde görev yapabileceklerdir.