2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı Hk.
2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
MEZUNİYETİNE ENGEL TEK DERSİ KALAN ÖĞRENCİLER İÇİN YAPILACAK OLAN TEK DERS SINAVI DUYURUSU


2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi final ve bütünleme sınav sonuçlarına göre, her dönem için ÜSD (Üniversite seçmeli dersleri) dışında 30 AKTS kredilik ve toplamda 120 AKTS kredilik ders almış, Staj ve / veya Mesleki Uygulama ve Mesleki Eğitim derslerinden geçmiş, mezuniyetine engel devam koşulunu sağladığı tek dersi kalan öğrencilerin tek ders sınavları 05 Temmuz 2024 Cuma günü (sınav saatleri sonradan duyurulacaktır) yapılacaktır.

Tek ders sınavı sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi genel not ortalamasını 2,00’ye yükseltemeyecek öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmayacaktır.

Tek ders sınavına başvuracak öğrenciler Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri Bürosundan temin edecekleri dilekçeyi doldurup imzaladıktan sonra dilekçeyi en geç 03 Temmuz 2024 Çarşamba gününe kadar Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri Bürosuna teslim edeceklerdir.

Şehir dışında bulunan öğrenciler ise Eskipazar Meslek Yüksekokulu (emyo.karabuk.edu.tr) web sitesinde formlar sayfasında bulunan tek ders sınavı başvuru dilekçesinin çıktısını alarak gerekli kısımları doldurup imzaladıktan sonra dilekçeyi tarayarak en geç 03 Temmuz 2024 Çarşamba gününe kadar  emyo@karabuk.edu.tr mail adresine göndereceklerdir. Daha sonra ıslak imzalı dilekçeyi ivedi olarak PTT Kargo ile (Eskipazar Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Bürosu Eskipazar/KARABÜK adresine göndereceklerdir.

Dilekçeler değerlendirilecek ve sınavdan bir iş günü önce tek ders sınav programı Yüksekokulumuzdaki duyuru panosunda ve Yüksekokulumuz (emyo.karabuk.edu.tr) web sitesinde ilan edilecektir. Sınav programında başvurusu kabul edilen öğrencilerin tek ders sınavına ilişkin bilgiler yer alacaktır. Başvurusu uygun görülmeyen öğrenciler ise tek ders sınavına giremeyecektir.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı Bahar Yarıyılında Tek Ders sınavına girecek olan öğrenciler hakkında;

Yükseköğretim Kanunu Geçici Madde 30 – (Ek: 10/12/1988 – 3511/3 md.) "….mezun olmak için bir tek dersi kalan son sınıf öğrencileri ile halen tek dersten son sınıfta bekleyenler, bu dersin açılacak yarıyıl sınavlarına öğrenim harçlarını ödemek kaydıyla girebilirler." hükmü ve Üniversitemiz Ön lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Madde 23 (8)

a) Eğitim-öğretim programındaki tüm dersleri alıp devam koşulunu sağlayan, ancak mezuniyeti için başarısız tek dersi kalan öğrenciler, ilgili yarıyılda dersin açılıp açılmadığına bakılmaksızın akademik takvimde belirtilen sürelerde ilgili bölüm başkanlığına başvurularını yaparak akademik takvimde belirtilen tarihte tek ders sınavına girebilirler. Tek ders sınavından başarılı olamaması halinde, öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini yatırmak koşulu ile yeniden tek ders sınavına girebilir. "Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini" yatırdığı halde müracaatta bulunmayan öğrenci tek ders sınavına giremez." hükümleri yer almaktadır.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Tek Ders Sınavına başvuru yapan öğrencilerin ücret yatırma durumlarına ilişkin olarak;

1) Aktif dönemde öğrenci ders kaydı yapmış ve "aktif öğrenci" ise ücretsiz olarak sınava girebileceği,
2) Aktif dönemde öğrencinin ders kaydı yoksa "pasif öğrenci" ise akademik birimlerden gelecek Yönetim Kurulu Kararı ile Başkanlığımız Otomasyon ve İstatistik Şube Müdürlüğü ilgili personelince öğrenci mazeretli ders kaydına eklenerek 03-05 Temmuz 2024 (saat: 17:00'ye kadar) tarihleri arasında banka
üzerinden Tek Ders Sınav Ücretini ödeyerek sınava katılabilecektir.
3) Öğrenci Tek Ders Sınavına alınmadan önce akademik danışmanı tarafından OBS üzerinden "Akademik İşlemler-Harç Bilgileri" sekmesinden sınav ücretini yatırdığı tespit edilmesinden sonra öğrencinin sınava katılımı sağlanacaktır.



ÜSD (Üniversite Seçmeli Dersleri), Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Yabancı Dil Dersleri Tek Ders Sınavlarına İlişkin Bilgilendirme
 
Ortak Zorunlu Derslerin (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Yabancı Dil) bahar dönemi tek ders sınavları için öğrencilerin öğrenim gördüğü dekanlığa/müdürlüğe başvuru yapmaları gerekmekte olup, AİT-TUR-YDL tek ders sınavları ilgili koordinatörlükler (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Türk Dili Koordinatörlüğü, YDL Koordinatörlüğü) tarafından yapılacaktır. Üniversite Seçmeli Derslerin (ÜSD) tek ders sınavları olmayacaktır.
 
Türk Dili dersinin tek ders sınavına ilişkin http://tur.karabuk.edu.tr web sayfası üzerinden duyurular takip edilmelidir.
 
Yabancı Dil dersinin tek ders sınavına ilişkin http://ydl.karabuk.edu.tr web sayfası üzerinden duyurular takip edilmelidir.
 
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersinin tek ders sınavına ilişkin http://ait.karabuk.edu.tr web sayfası üzerinden duyurular takip edilmelidir.
 
NOT: Bu sayfa güncellenebilmektedir. Sınav yerleri ve diğer duyurular için ilgili tüm öğrencilerimiz duyuruları takip etmelidir. Mutlaka tekrar duyurulara bakılmalıdır.