Raylı Sistemler Programları Stajları Hk.
Yüksekokulumuz Raylı Sistemler Programlarında Okuyan Öğrencilerimizin Stajları Hakkında TCDD Duyurusu

Teşekkülümüz işyerlerinde 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında yüksek öğrenim öğrencilerine staj/beceri eğitimi imkanı tanınmaktadır. Bu çerçevede raylı sistemler alanı öğrencilerine Üniversiteniz ile gerçekleştirdiğimiz protokoller kapsamında ayrı bir önem verilmektedir.

Üniversiteler tarafından da yakından bilindiği gibi, coğrafya veya üniversite farkı gözetmeksizin, 81 ilde tüm üniversitelerden ve bölümlerden öğrencilerimize fırsat eşitliği sağlayan "Staj Seferbirliği Programı" ve değerleme aşamaları ile staj süreçlerinde önemli paradigma değişimlerine gidilmiş olup Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından Kariyer Kapısı adıyla staj başvuruları ve kabulü için e-Devlet entegrasyonu ile geliştirilen bir dijital kariyer platformu geliştirilmiştir.

Bu doğrultuda 27.10.2020 tarihli 31287 sayılı (mükerrer) Resmî Gazete 'de Cumhurbaşkanı Kararı olarak yayımlanarak yürürlüğe giren 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın 571.2 sayılı tedbirine istinaden 2021 yılından itibaren üniversite öğrencilerinin staj başvuruları Kariyer Kapısı üzerinden alınmaktadır.

Bu çerçevede yıl içinde belirlemiş olduğumuz kontenjan dahilinde işyerlerimizde staj yapmak isteyen ön lisans/lisans öğrencilerinizin Teşekkülümüze bireysel başvuru değerlendirilmeyecek olup sadece kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden yapılan başvurular dikkate alınacaktır. Ayrıca raylı sistemler elektrik elektronik, yol ve işletme bölümleri öğrencileri işyeri çalışan sayımıza göre imkanlar dahilinde Teşekkülümüzün uygun işyerlerine yerleştirilebilecektir. Raylı sistemler makine teknolojisi ve makinistlik bölümleri için bağlı ortaklığımız olan TCDD Taşımacılık A.Ş‘nin tercih edilmesi gerekmektedir.